Đeljošaj: Albanci poštuju Perović, možda joj pomognu ako je nešto oštetila

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da je izvještavanje medija u vezi sa hapšenjem direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović „zbog potrošnje goriva i kilometraže bilo cirkus“.

On je kazao i da Albanci imaju veliku zahvalnost prema Perović radi presude koju je donijela tokom 2016. godine, i da smatra da ako je oštetila budžet države, da je taj narod u Crnoj Gori možda spreman da joj pomogne da vrati novac.

„Cirkus sam rekao jer Albanci u Crnoj Gori imaju veliko poštovanje prema Jeleni Perović. To je jedina institucija kojom je ona rukovodila gdje je bila sudija, gdje je smogla snage da donese osuđujuću presudu za skandiranje i vrijeđanje Albanaca, što vidimo i u zadnjim dešavanjima na utakmicama – gdje ih nazivaju šiptarima. Albanci imaju veliku zahvalnost prema njoj za taj postupak, za ove druge stvari ako je neko nešto uradio, naravno da će odgovarati i u tom kontekstu možda sam povezao, koji je možda vezan i za ovaj slučaj. Ja mislim da bi možda Albanci bili spremni da sve ove stvari, ako je nešto oštetila, da joj pomognu da vrati ova sredstva iz onoga što su, osjećaji prema tom činu iz 2016. godine“, kazao je Đeljošaj na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

On je naglasio da to govori kao lider političke partije a ne kao predstavnik Vlade. Ponovio je da to govori kao lider Albanske nacionalne partije i Albanac, te da insitucije treba da rade svoj posao pri čemu im daje punu podršku. Dodao je da u cijelom procesu treba da bude šro manje politike i da je htjeo da pojasni zbog čega je kazao da je riječ o cirkusu. On je istakao da svi, uključujući njega, treba da odgovaraju pred institucijama ako nešto urade i novac vrate građanima.

Perović je juče uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i određeno joj je zadržavanje do 72 sata, potvrdio je „Vijestima“ njen pravni zastupnik, advokat Nikola Martinović. Ona je ranije danas privedena u SDT gdje je saslušana zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u produženom trajanju.

Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA