Deset dana pred zaključenje: Nema predatih lista za predstojeće izbore

Iako je do posljednjeg dana za predaju lista ostalo još svega deset dana za vanredne parlamentarne izbore, nijedna partija do sada to nije uradila.

Naime, izbori su zakazani za 11. jun, a rok za predaju lista ističe 16. maja u ponoć. 

Iako je ostalo još malo vremena, partije pozicije i opozicije još uvijek nijesu odlučile na koji način će nastupiti na predstojećim izborima.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da taj politički subjekat još uvijek nije donio odluku kako će nastupiti, dok su Demokrate i Ura najavile zajednički nastup.

Pokret Evropa sad bi, prema dosadašnjim najavama, trebalo samostalno da nastupi s listom koju će predvoditi Milojko Spajić, iako je jedan od lidera te stranke i novoizabrani predsjednik Jakov Milatović zagovarao širu koaliciju, tzv. građanski blok.

Iz DF-a najavljeno je da ovog puta neće biti široke koalicije te da će, prema pisanjima medija, nosilac liste ovoga puta biti Milan Knežević.

Slična situacija je i u redovima parlamentarne opzicije, gdje odluka o načinu nastupa na izborima još uvijek nije donešena. Iz SD-a su kazali da su spremni za samostalan nastup, ali i da razmatraju druge opcije, dok iz DPS-a još uvijek nijesu donijeli odluku, kao ni u LP-u.

Odluke o načinu nastupa nema ni u SDP-u, a generalni sekretar te partije Ivan Vujović kazao je ranije za Analitiku da će odluka biti poznata u narednim danima.

Više manjih, novoosnovanih partija i pokreta takođe je najavilo izlazak na izbore, no ostaje da vidimo ko će se od njih zaista naći na glasačkom listiću.

Izvor: Portal Analitika

Foto: Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA