Demokratski savez Albanaca: Demokratija je nešto šire od same Bošnjačke stranke

Iz Demokratskog saveza Albanaca su saopštili kako „prema Bošnjačkoj stranci, pravo manjina je ostvareno, samo ako to pravo pripada njima“. Zar nije, napominju oni, bio takav odnos i prema izboru sudije Ustavnog suda. 

„Gospodo specijalisti prava, upravo postojeće rješenje Poslovnika, je to koje obezbjedjuje da jedan poslanik odlučuje o tome ko će biti potpredsjednik Skupštine, jer bez potpisa jednog, nema kandidata. A kako to mjesto jeste stvar sporazuma, i naš poslanik se obratio za podršku, koju ste odbili, a za šta smo dobili podršku dviju albanskih koalcija, te činjenica da je jedan potpisnik predloga, nije i jedini podržavaoc istog“, kazali su iz Demokratskog saveza Albanaca. 

Inače, dodaju oni, ponudjeni model omogućava i kandidaturu Bošnjačke stranke, za koju ne bi ste ni vi mogli dobiti naš potpis.

„Promjene poslovnika ne preudiciraju stvari, već deblokiraju vašu težnju da blokirate sve što bi pripalo drugim predstavnicima manjina. Gospodo, morate shvatiti da je demokratija nešto šire od same Bošnjačke stranke“, zaključili su iz Demokratskog saveza Albanaca.

foto:BS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA