„Demokrate predsjednika Opštine Kolašin biraju nepotizmom a ne na osnovu obrazovanja i stručnosti“

Ako ste pomislili da je u Crnoj Gori nepotizam dosegnuo svoj vrhunac, zahvaljujući tridesetoavgustovskoj većini, koja zapošljava i po dubini i po širini, ruinirajući i lokalna, i državna preduzeća, jer je preporuka za posao partijska knjižica, krvna, prijateljska ili kumovska veza sa vlastodršcima, a ne znanje, onda ste se, još jednom, prevarili, poručili su iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista u Kolašinu.

„U prilog tome govori slučaj iz Kolašina, u kojem je, što je ujedno i za rubriku vjerovali ili ne, kćerka oca predložila za prvog čovjeka grada. Dakle, Zorana Bakić je za predsjednika Opštine Kolašin predložila Petka Bakića koji je po struci mašinski tehničar. I onda se postavlja pitanje kakvu poruku Demokrate šalju mladim ljudima? Da obrazovanje nije od presudnog značaja ukoliko imate nekog svog da vas zaposli ili, još bolje, lansira na rukovodeće mjesto“, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, saga o Zorani i Petku će se završiti tako što će „kćerka podići ruku za tatu“, koji će glasovima vladajuće koalicije, postati predsjednik Opštine Kolašin bez obzira na to što nema bilo kakvo menadžersko iskustvo. 

„Danak ovakvom ponašanju Demokrata ne plaća niko drugi do građanke i građani ovog grada. Ako za Martinovićevo vrijeme nijesmo, kako je obećano, procvjetali, ostaje da se nadamo da ni za Bakićevo Kolašin neće propasti“, zaključili su iz Sajeta mladih DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA