Danilović: ZBCG nije rekla da neće sa Bošnjacima

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović komentarišići tunel koji je prokopan do depoa Višeg suda, kazao je da bezbjednost državnih institucija na minimumu te da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) zakazala.

– Da mi je ko rekao da je moguće tu prokopati tunel, rekao bih da je to teško. Morao bi neko da odgovara za izjavu ‘nama je važno da je prolaz sada zatvoren‘, taj depo nije više sigurno mjesto. Obezbjeđenje je zakazalo, Agencija za nacionalnu bezbjednost, šta je njihov posao, da li i dalje prate političke lidere? Ovo je strašna poruka, mogli su tunel da prokopaju i do njih. Do sada smo ovakvo nešto gledali samo na filmovima- rekao je Danilović u emisiji Argumenti na RTCG i dodao da neko mora da snosi odgovornost.

On je istakao da je prepoznaje rukopis „kavačkog klana“ koji je osnovala država.

Danilović je kazao da DPS nije „čist“ i da je depo i sav materijal iz depoa iz vremena DPS-a, te da su tunel prokopali upravo ljudi iz DPS vremena. Rakočević je kazao da se relativizuje neodgovornost i propust onih koji vrše vlast u poslednje tri godine i u ovom vremenu.

Danilović je podsjetio da u Upravi policije postoji sektor za obezbjeđivanje imovine i lica i dodao da bi da je na vlasti tu tražio odgovornost.

– Ko je kriv? Od te zgrade, pet metara, je policija koja štiti Skupštinu, Vladu, umjesto što gledaju kamere, trebali bi da pitaju te policajce da nisu slučajno nešto vidjeli- rekoa je Danilović.

Danilović jekomentarišući formiranje nove vlade istakao da je bilo moguće stvoriti većinu od 60, te da je prava umjestnost da se došlo do toga „da se borite za vazduh“.

– Nećemo da budemo stražari u novoj vladi, smatram da je to poguno po Crnu Goru, htjeli smo najmanje 49 vjerujući da možemo i do 60. Ne znam zašto Bošnjačka stranka ne može sa koalicijom Za budućnost Crne Gore? ZBCG nije rekla da ne bi sa Bošnjacima ili Albancima, ali negdje provejava „ako uđu ovi, neće oni“, ali ja to nikada nisam čuo, nisam čuo razloge- rekao je Danilović i dodao da je nezadovoljan načinom na koji su vođeni pregovori.

Foto: Ujedinjena CG

NIKŠIĆ PROGNOZA