Danilović: Stigla su potonja vremena kad DPS brani budžet

Lider Ujedinjene Goran Danilović poručio je da su potonja vremena stigla kada se već Demokratska partija socijalista zabrine za budžet.

On je reagovao, nakon što je iz DPS-a ocijenjeno da će nova ekskurzija premijera Dritana Abazovića u Njujorku skupo koštati građane i državu.

„Evo se DPS zabrinuo zbog veli.kog broja ljudi u dvije delegacije koje će u ime Crne Gore putovati u Njujork.  Kažu: nedopustivo je da se tako troši državni novac, a da u zemlji „vlada siromaštvo“… Bravo za DPS!  Kako je to, međutim, zemlja postala siromasna, a bila do juče „ekonomski tigar“, morali bi objasniti siromašnim građanima? Kako siromašni a u međuvremenu povećane plate i penzije? Kako smo se zvali prije ovog siromaštva?“, upitao je Danilović.

Kako ističe i kad kritikuju s pravom, nemaju mjere i rade to tako prostački i navijački.

„Naravno da je skandal da šaljemo dvije delegacije i da se ponašamo kao divlja zajednica, ali ni njih dvadeset ne mogu potrošiti koliko je Đukanović trošio za jedan doček nove godine na Floridi. Naravno da je skandal ali u DPS su neprevaziđeni skandal majstori – kako ono bi; u jednom danu je Petar letio na četiri destinacije kao onaj  najčuveniji Laponac s magičnim sankama i neumornim irvasima. Naravno da je skandal i malograđanština da predstavnici vlade u tehničkom mandatu putuju u tom stanju  po drugi put na Generalnu Skupštinu ali, ako ćemo pošteno, imali su od koga naučiti“, zaključio je Danilović.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA