Danilović: Naši vlastodršci se obrukali glasanjem u UN, za ovo poniženje neko će morati da odgovara

Naši vlastodršci su se obrukali ovim glasanjem u Ujedinjenim nacijama (UN). Udarili su šamar i svima nama. Napravićemo veliku grešku ako im okrenemo i drugi obraz. Za ovo brukanje i poniženje neko će morati da odgovara. Bolje se vidi istina iz Južne Amerike i Afrike nego iz Podgorice, saopštio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

„Rezolucija je, ipak, slabašna politička deklaracija koju nije podržala većina zemalja svijeta. Ta činjenica je otrežnjujuća i upozoravajuća. Bili smo dužni da branimo istinu ne poričući ni jedan zločin, posebno ne onaj koji se dogodio u Srebrenici, a istina je da se u Srebrenici desio veliki ratni zločin, ali ne i genocid“, kazao je Danilović.

On je istakao da se ovakvim rezolucijama obesmišljava pojam genocida i genocidnosti.

„Istina je i sveta i skupa. Državnici koje ne zanima mišljenje naroda ne traju dugo, a ako i potraju ne pamte se“, dodao je Danilović.

„Srbija je stojički izdržala i ovo, a na njenoj strani je tiha većina svjetskih država. Svijet se mijenja ma koliko bila velika presija moćnih država. Republici Srpskoj će biti teško jer je ona ključna meta. Ipak, Srpska nije sama“, zaključio je.

Foto: Ujedinjena CG

NIKŠIĆ PROGNOZA