(VIDEO) Neće biti kontrolnog saslušanja ministra Ivanovića

Skupštinski Odbor međunarodne odnose i iseljenike nije podržao inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra vanjskih poslova dr Filipa Ivanovića.

Sjednicu ste mogli pratiti uživo na našem portalu:

Takva odluka donijeta je na današnjoj sjednici Odbora, većinom glasova. 

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević poslao je u januaru zahtjev Odboru za međunarodne odnose i iseljenike, tražeći sazivanje sjednice tog odbora na čijem bi dnevnom redu bila inicijativa za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića. 

Tema kontrolnog saslušanja je prikupljanje informacija o preduzetim aktivnostima Ministarstva vanjskih poslova zbog narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, povodom proslave, kako je predlagač obrazložio, neustavnog Dana Republike Srpske.

Zirojević je danas na sjednici kazao da je nekoliko javnih funkcionera prisustvovali proslavi u Banjaluci, a da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odbio da prisustvuje proslavi.

„Očekivao sam da dobijemo neku reakciju od ministra Ivanovića, ali to je izostalo od njega i od resornog ministra. Najmanje što se moglo jeste da se ministar izvini kolegi u Sarajevu i narodu u BiH“, izjavio je Zirojević.  

Foto: Screenshot/Youtube

NIKŠIĆ PROGNOZA