„Crna Gora na samom vrhu evropskih zemalja kada je u pitanju zapljena droga“

Koordinisane akcije koje u kontinuitetu sprovode Uprave prihoda i carina i Uprave policije dali su vidljive rezultate na koje svi možemo biti ponosni, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović komentarišući današnju zapljenu pola tone skanka na graničnom prelazu Božaj.

“Velikom akcijom koju je sprovela UPC, a uz podršku UP zaplijenjeno pola tone droge. Službenici Uprave prihoda i carina, jutros su u tovarnom dijelu TMV, pronašli ogromnu količinu droge. Navedena pošiljka je bila obezbijeđena carinskom plombom, ali su službenici UPC analizom rizika i obavještajnim radom izdvojili isti za pregled, te napravili podvig koji zaslužuje svaku pohvalu”, rekao je Abazović.

Kaže da je Crna Gora postala država koja je na samom vrhu evropskih zemalja kada je u pitanju zaplijena droga i suzbijanje djelovanja narko-kartela u odnosu na ukupni pretovar tereta koji se odvija preko naše teritorije.

„Sve čestitke za direktora UPC Vladimira Bulajića i njegove saradnike, direktora UP Nikolu Terzića, pomoćnika direktora za organizovani kriminal i šefa SPO Predraga Šukovića i druge ljude obevještajno-bezbjednosnom sektoru koji svakodnevno brane nacionalne interese Crne Gore. Idemo dalje, ruka pravde ne staje. Na pravom smo putu“, poručio je Abazović.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA