Carević: Građani poručili da političari moraju ozbiljnije raditi

Budvani treći put za četiri godine biraju lokalnu vlast, a izborni dan i prve rezultate pratite na Televiziji Crne Gore na Prvom programu od 20 sati.

Bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević ističe da nije iznenađen slabijom izlaznošću građana.

„Ovo je jedna neminovnost, jer su ovo treći izbori u roku od četiri godine i građani su umorni i smatraju da ovo što se dešava treba kazniti, a to su svojim neizlaskom danas jasno i pokazali. Poslali su poruku da političari moraju ozbiljnije raditi. Vođenje opštine u jednu ruku je i biznis i trpe građani, trpi grad, pa je dobro što imao i ovoliku izlaznost“, kazao je Carević.

Bivši predsjednik Veselin Marković se saglasio da je očekivano da izlaznost bude manja, a poređenje sa 2020. je kaže nerealna.

„Tada se glasalo da li će Izborna lista Za budućnost Budve biti samostalna ili neće, imala je i bolju infrastrukturu, sada to nemamo i nijedna izborna lista nema jasnu strukturu među biračima, a ljudi su i razočarani. Očekivanja su bila velika, a zbog hapšenja Mila Božovića, ta očekivanja nijesu mogla biti ispunjena i zato imamo i ovaku situaciju“, smatra Marković.

Bivši potpredsjednik Opštine Ljubo Filipović, naglašava da pored svih ovih faktora na koje su sagovornici u studiju ukazali, vidi se da je propuštena šansa da se pokaže da je postojala alternativa onome što je bilo 2015, 2016..

„Tada 2016. da podsjetim svi smo bili na jednoj strani, svi koji ovdje sjednimo, i mislili da je najveći problem DPS, ali neki su se malo prije razočarali neki kasnije i zato je došlo do zasićenja. Ukoliko ne dođe do ozbiljne izborne reforme, trend apatije će samo rasti“, poručio je Filipović.

Gledaoci će moći da dobiju informacije iz dva studija, a gosti biće bivši visoki gradski funkcioneri i predstavnici partija.

Najavljena su i uključenja iz izbornih štabova.

U studiju RTCG u Budvi predviđeno je gostovanje predstavnika partija koje su učestvovale na izborima.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA