Bojanić Lalović: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv direktora OŠ “Bajo Pivljanin”

Demokratska partija socijalista podnijeće krivičnu prijavu protiv Milutina Mirjačića, direktora OŠ “Bajo Pivljanin”, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore, saopštila je Zoja Bojanić Lalović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.   

Ona navodi da je direktor jedne obrazovno-vaspitne ustanove, koji je javno državu u čijim institucijama je zaposlen, nazvao nepostojećom, najbolji opis stanja u sistemu prosvjete od 2020. godine.

„Najmanje što očekujemo od Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija jeste da pokrene postupak za smjenu Mirjačića, ali i da preispita rad ovakvih prosvjetnih radnika u ustanovama koje obrazuju i vaspitavaju mlade i djecu i štete ugledu ove časne profesije. O nezavisnosti Crne Gore ništa dobro ne misli ni predsjednik Skupštine Andrija Mandić, jedini visoki državni zvaničnik koji ne čestita najznačajnije državne praznike, pa onda ne treba da čudi ni postupak direktora OŠ “Bajo Pivljanin”“, istakla je Bojanić Lalović.

Nažalost, kako kaže, Mirjačić nije izuzetak, već je „tipičan izdanak školske reforme “oslobodilaca“ i Vesne Bratić kao njihovog izvođača radova na terenu“.

„Nadamo se da će tužilaštvo ovoga puta uspjeti da prepozna biće krivičnog djela koje je počinio Mirjačić, i da neće žmuriti na bjelodani pokušaj da se povrijedi ugled države, kao što je to učinjeno u slučaju Marka Kovaćevića. Jasno je da su u tom, i mnogim drugim slučajevima, svojim nečinjenjem, ohrabrili mnoge da se rugaju Crnoj Gori, u vjeri da neće snositi nikakve zakonske posljedice“, dodaje ona.

foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA