Bečić: Crna Gora počiva na vrijednosti mira, prosperiteta, dijaloga

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić učestvovao je na sjednici Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne Skupštine Frankofonije koja se po prvi put održava u Skupštini Crne Gore.

Bečić je izrazio zadovoljstvo što građani Crne Gore danas mogu vidjeti Skupštinu ispunjenu poslanicima iz svih krajeva svijeta, čime pokazujemo da smo dobri domaćini i šaljemo sliku moderne i evropske Crne Gore koja je okrenuta svijetu.

“Izuzetno mi je drago što parlamentarci iz najudaljenijih zemalja svijeta prvi put imaju priliku da borave u Crnoj Gori. Nadamo se da će dobra iskustva prenijeti u svoje zemlje, jer Crna Gora kao turistička destinacija ima potrebu da širi svoje tržište, da svi svjetski putnici posjete našu zemlju, da uživaju u njenim ljepotama, da upoznaju jedan ponosit i domaćinski narod kakav je naš, da upoznaju sve naše različitosti i vide kako one zajedno predstavljaju jednu od najljepših poruka koje Evropa može poslati čitavom svijetu, a to je poruka zajedništva, ljubavi i slobode”, rekao je on.

Bečić je pozdravio poruke duha parlamentarne Frankofonije koje će inostrani poslanici poslati tokom zasijedanja.

,,Vrijednosti mira, prosperiteta, dijaloga, međunarodne saradnje i vrednovanja kulture, vrijednosti su na kojima počiva savremena Crna Gora. Posebno je važno što ove poruke šaljemo iz države koja je najdalje odmakla u evropskim integracijama i koja je zasigurno prva naredna članica EU”, izjavio je Bečić.

On se, sada kada je Skupština Crne Gore 91. članica ove organizacije, sa ponosom prisjetio prvog sastanka sa PS Frankofonije, koji je prije tri godine održao u svojstvu predsjednika Skupštine i šefa delegacije Frankofonije.

“Kao tadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore i inicijator njenog učlanjenja u Parlamentarnu Skupštinu Frankofonije, osjećam nemjerljiv ponos što dijelimo ovaj istorijski trenutak, što smo zajedno koračali do njega, što gradimo čvrste mostove, njegujemo snažna prijateljstva, spajamo udaljene i u ovim izazovnom globalnim vremenima afirmišemo zdrave vrijednosti koje treba da rukovode, usmjere i motivišu svakog čovjeka koji želi dobro, koji vjeruje u dobro i koji čini dobro, jer dobra djela su najveċi naš zalog i doprinos onima koji će nas naslijediti”, saopštio je Bečić, dodajući:

,,Raduje me što ovakve slike postaju praksa, raduje me što crnogorski Parlament ima kontinuitet organizacije manifestacija na visokom nivou koje okupljaju poslanike iz svih krajeva svijeta, jer time dodatno promovišemo i afirmišemo naš duh, našu tradiciju i naše vrijednosti. Neka naše prijateljstvo i partnerstvo bude vječno. Srećan nam lijep povod i novi veliki početak”.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA