Bajraktari: Finansije Opštine Ulcinj smo ostavili u nikad boljem stanju, a Nimanbegu već traži krivce za svoj očekivani neuspjeh

Bivši predsjednik opštine Omer Bajraktari, koji je smijenjen nakon kršenja izborne volje građanki i građana Ulcinja, kao i prethodno potpisanog koalicionog sporazuma, je u odgovoru na tvrdnje Gencija Nimanbegua istakao da mu je kao nasljedniku na mjestu predsjednika Opštine Ulcinj ostavio opštinske finansije u nikad boljem stanju.

„Bajraktari je i pobrojao finansijsko stanje u trenutku primopredaje funkcije ističući da je na dan 31.05. 2024. na glavnom računu Opštine bilo 375 hiljada eura, da se uz to na drugim računima nalazi još 100 hiljada eura, 300 hiljada eura na namjenskom računu za projekat stadiona, obrazovnih institucija i drugih projekata, dok 250 hiljada eura treba da vrati Vlada zbog nezakonite blokade, 1 milion i 200 hiljada eura za kapitalne investicije, uključujući rekonstrukciju ulice „Mujo Ulqinaku“ sa završenim procedurama, 1,2 miliona na posebnom računu za eksproprijaciju nastavka bulevara Skenderbeg, kod Pošte, 560 hiljada eura na posebnom računu za eksproprijaciju regionalnog puta Bar-Ulcinjske Krute, 6,5 miliona eura za nastavak projekta sa KFW bankom, 44 miliona eura završenih procedura za dobijanje Granta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i mnogo toga drugog“, navodi se u saopštenju URE.

Bajraktari je poručio da sve što je potrebno da nova vlast na čelu sa Nimanbeguom ne upropasti započete projekte, jer kako kaže u tome su već dokazani šampioni.

„Ovakvo finansijsko stanje nikada nije imala Opština Ulcinj, uz izmiren dug svih Javnih preduzeća prema svojim radnicima. Ali, čuveni finansijski magovi iz Force nisu izdržali ni dvije nedjelje, a već su dokazali da ne znaju da upravljaju. I što je najgore, potvrdili su da imaju loše namjere. To je njima svojstveno, jer su, evo, treći put ušli u vlast kroz prozor i bez glasova instalirani na mjesto predsjednika Opštine. I odmah su pokušali da krivicu za svoje neznanje, nesnalaženje i strah prebace na mene i na sve one koji su prekinuli njihovo višedecenijsko koruptivno upravljanje povezano sa ličnim interesima“, poručio je Bajraktari.

On je zaključio da Genci Nimanbegu ne treba da brine za koalicione partnere URE „i da nastavi da uživa još malo u zagrljaju Andrije Mandića i sličnih poput njega.“

Foto: URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA