M:tel promovisao 5G mrežu u Podgorici, Baru i Nikšiću: Tehnološka revolucija je počela

Kompanija M:tel imala je sinoć revolucionarnu promociju 5G mreže, i to istovremeno na tri lokacije: u Podgorica na Rimskom trgu, u Baru na platou ispred sportskog centra Topolica i u Nikšiću, na Trgu Slobode.

Promocija 5G mreže počela je konferencijom za novinare generalnog direktora Telekom Srbija grupacije, Vladimira Lučića i izvršnog direktora M:tela Zorana Milovanovića.

Oni su govorili o benefitima koju peta generacija mobilne mreže donosi korisnicima, ali i cijelom društvu.

Vladimir Lučić je napomenuo da je M:Telova5G mreže spremna, osim u Crnoj Gori, u Švicarskoj, Austriji i Njemačkoj, a da će uskoro biti puštena i u Srbiji, dok se u BiH očekuje tokom 2026. godine.

– Osim ubzanog interneta i velikih brzina prenosa, što je samo prvi benefit, mreža 5G doprinosi lakoj i brzoj i stručnoj komunikaciji mašina, edukaciji, transportu, zatim u medicini – posebno kod ranog detektovanja bolesti… U sadestvu sa vještačkom insteligencijom, 5G je pokretač četvrte industrijske revolucije, i svaka kompanija koja već sada ne analizira kako da ih koristi, dolazi u opasnost da izgubi konkurentsku bitku – saopštio je Lučić, i zahvalio se zaposlenima Mtela na izuzetnoj brzini implementacije 5G mreže.

On je dodao da očekuje brojne inovacije u sportu i kulturi, i najavio da će M:tel biti sponzor brojnih događaja tokom ljeta, kao i do sada.

Izvršni direktor M:tela Zoran Milovanović je kazao da kompanija radi ubrzano na razvoju 5G mreže, te da je ona već prisutna na 70 lokacija, te da su pokrili više od 55 procenata stanovništva u Crnoj Gori.

Kao najbolja ilustracija mogućnosti 5G mreže, Milovanović se okupljenim građanima obratio putem holograma, i kazao da je pokretanje ove mreže početak jedne nove ere, zbog čega su u M:telu ponosni – jer je tehnološka revolucije počela, a u Mtelu su, sa svim serisima koje su pružaju građanima, nosioci te revolucije.

Milovanović je, putem holograma, kazao da sve velike stvari počinju od velikih ljudi i velikih ideja, gdje je M:tel jedna velika ideja, uz podsjećanje da je “ta ideja je krenula od velikog čovjeka i vizionara, osnivača kompanije, Vladimira Lučića, koji je zaslužan jer se danas govori o prilikama koje će svima olakšati i obogatiti živote, što je nesumnjivo 5G mrež – koja je preketnica u digitalnom razvoju Crne Gore, jer sve što možete zamisliti je na dohvat ruke”.

Događaj predstavljanja 5G mreže počeo je, inače velikim gejming turnirom, gdje su građani i igrači imali priliku da dožive širok spektar pogodnosti koje pruža 5G mreža, a takmičari su se nadmetali u PubG interaktivnoj igrici, na tri lokacije – u Podgorci, u Bari I Nikšiću, sa inteaktivnim prenosom.

Kroz višečasovni događaj, prvi ovog tipa u Crnoj Gori, održan je i koncert koji je pokazao benefite i beskrajne mogućnosti koje pruža peta generacija mobilne komunikacione mreže – pa je na trgu u Podgorici građane zabavljao DJ, a u preostala dva grada violinista i saksofonista. A upravo zajhvaljujući 5G tehnoloiji, za koju god lokaciju su se večeras građani opredijelili, imali su priliku da uživo prate dešavanja i na drugim trgovima – bilo na Rimskom trgu u Podgorici, na platou ispred sportskog centra „Topolica“ u Baru, ili na nikšićkom Trgu Slobode.

Iz M:tela su na kraju građanima poručili da sa njima krenu u budućnost velikih prilika i mrežom koja mijenja svijet, jer je M:tela uz njih, i svakog dana, u svakom momentu građani Crne Gore imaju prijatelje!

Foto: Dan/Srđan Boljević

Video: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA