„Autobusi propadaju na parkingu, nadležni se bave progonom neistomišljenika“

Odbornik Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić, kazao je da 29 autobusa vrijedna četiri miliona koja su nabavljena za vrijeme trajanja mandata prethodne gradske uprave propada na parkingu.

„Još jedan eklatantan primjer nebrige i nedomaćinskog odnosa gradske uprave prema građanima Podgorice ogleda se u stanju gradskog prevoza. Od kada su nabavljeni u mandatu prethodne gradske uprave, 29 autobusa vrijedni četiri miliona eura propadaju na parkingu“, napisao je Ćulafić na Tviteru.

Ćulafić podsjeća da je u međuvremenu na inicijativu DPS Crne Gore usvojena odluka po kojom će na besplatan gradski prevoz moći da računaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Podgorici od 1. septembra.

„Ako nastave da pokazuju ovakvu ažurnost, autobusi će nastaviti da propadaju, umjesto da se djeca njima voze. Umjesto da se bave otvaranjem novih linija, novim modernim stajalištima i dodatnom modernizacijom gradskog prevoza, nadležni organi se i dalje bave progonom političkih neistomišljenika, prijetnjama odbornicima koji ukazuju na probleme u Glavnom gradu, i obračunom sa njima“, navodi Ćulafić.

Dodaje da kao odgovoran subjekt prema građanima podgorički odbornici DPS Crne Gore će i dalje insistirati na ovom pitanju i kroz rebalans budžeta.

„Tražićemo da se obezbijedi adekvatan prostor za parking autobusa, da se modernizuje i opremi nadstrešnicom, garažama zatvorenog i poluzatvorenog. tipa, perionicom“, zaključuje Ćulafić.

 

Foto: Tviter/ Screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA