Aranitović: Injac ne zaslužuje da bude na čelu Glavnog grada

Gradska uprava ne zaslužuje pun mandat, a Olivera Injac svojim postupcima i ponašanjem ne zaslužuje da bude ni na čelu mjesne zajednice, a ne na čelu Glavnog grada – kazala je odbornica DPS-a u Glavnom gradu Ksenija Aranitović, gostujući na TV E.

– Ova gradska uprava ne zaslužuje pun mandat. Građani su obmanuti sa svim obećanjima koje smo imali u jeku izborne kampanje. Od povećanja životnog standarda, plata, bronih infrastrukturnih projekata, mi smo dobili povećanje troškova života, povećanje usluga u Glavnom gradu. Infrastrukturni projekti su bili tekući, manje prirode, bez nekih krupnih projekata –  kazala je Aranitović, u emisiji “Na kraju dana” na TV E.

Iako bi trebalo da se pozabave brojnim problemima sa kojima se susrijeće Glavni grad, vlasoljublje koje, kako sagovornica TV E kaže, karakteriše trenutnu vlast – ne dozvoljava im da sagledaju određene nedostatke.

Komentarišući prijavu koju su gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu Slađana Anđušić podnijele protiv Gorana Jankovića, bivšeg komandira Službe zaštite i spašavanja – zbog sumnje da nije poštovao zakon prilikom slanja pripadnika Službe zaštite i spašavanja u spasilačku akciju u Tursku, Aranitović kaže da je iznenadio “ovakav način beskrupuloznosti”.

– Ali lov na vještice, koji svaka vlast ima u odnosu na prethodnu vlast, nije nešto što me iztnenadilo, jer smo to imali prilike da vidimo na nivou promjene vlasti u cijeloj Crnoj Gori. Razultat svega toga jeste da mi, nakon četiri godine, nemamo podignutu nijednu optužnicu protiv funkcionera DPS-a. Dodala bih i novo rukovodstvo u državnom tužilaštvo i to sve demantuje neđe onu priču koju smo slušali da će zatvor u Spužu biti mali, da će faliti kapaciteta i slično – poručuje Aranitović.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA