ALDE savez liberala Evrope podržao formiranje Evropskog saveza LP-SDP-SD

Savez liberala Evrope ALDE uputio je podršku formiranju novog političkog i građanskog širokog pokreta „Evropski savez“ koji formiraju Liberalna partija (LP), SDP i Socijaldemokrate uz podršku građana, nezavisnih intelektualaca i aktivista, saopšteno je iz LP.

Kopredsjednik ALDE saveza i poslanik Evropskog parlamenta Ilhan Kjučuk je iz Brisela, kako ističu u saopštenju, poručio da su svi svjesni napretka koji je Crna Gora postigla prema članstvu u EU ali i da je od vitalnog značaja da se taj proces nesmetano nastavi u Crnoj Gori. Kjučuk je kazao da ovaj Savez mora osigurati da evropska ideja ostane u centru pažnje crnogorske politike te da baš zato posebno pozdravlja udruživanje ovih partija i formiranje Evropskog saveza.

„Sada računamo na vas. Važno je da proevropske opozicione snage kroz ovakvu zajedničku platformu pokažu da ova ideja nema alternativu, a od nas ćete imati svaku moguću podršku“, poručio je kopredsjednik ALDE saveza liberala Evrope.

Poruke Kjučuka sa čela treće najjače grupe poslanika u Evropskom Parlamentu koja okuplja lidere neke od najznačajnijih država EU, od velikog je značaja, kako navode iz Liberalne partije, naročito nakon pogubih pot za parlamentarne većine u Crnoj Gori koji prijete da potpuno skrenu državu sa EU puta.

„Evropski savez u narednom periodu biće garancija stabilnosti i ubrzanog progresa Crne Gore ka usvajanju evropskih vrijednosti i standarda“, ističu iz Liberalne partije Crne Gore.

foto: LP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA