Abazović: Neki su htjeli da kontaminiraju Skaj

Lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović, rekao je da mu je drago što je Skaj aplikacija „otvorena“.

„Da nije bilo otvaranja Skaja, ne bih bio toliko vidljiv. Građani će tek vidjeti mnoge stvari, čak vezano i za neke političke događaje. U tom kontekstu, najveći sam podržavalac transparentnosti, da se govori javno. Oni su sad na Odboru donijeli odluku o saslušanju (slučaj ‘Do Kvon’), a nisu zvali čovjeka koji se na to odnosi – bivšeg premijera. Sad imamo novu aferu (slučaj ‘Camgoz’), tvrdim da je korupcija u pitanju. Kome je interes da to zataška? Meni nije“, naveo je na sjednici Skupštine.

Abazović tvrdi da je bilo ljudi koji su htjeli da „kontamiraju Skaj“.

„Ali ne znam hoće li tužilaštvo doći do njih. Ali, da relaksiram građane – sve originale ima EUROPOL“, dodao je.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković, rekao je da ta stranka insistira „na potpunom razotkrivanju Skaj aplikacija“.

„Čuli smo od g. Abazovića da je došlo do kompromitacije Skaj aplikacije, na primjeru na koji sam naveo, što nas dovodi u dilemu da li ovo što čitamo u medijima ima relevantnost koju zaslužuje. Zbog toga što Skaj aplikacija ima prvenstvo objavljivanja u povlašćenim medijima, EUROPOL je potpuno zaustavio dostavljanje novih Skaj prepiski. I to je pravo pitanje za tužilaštvo – ko ima privilegiju da prije advokata i osumnjičenih objavljuje Skaj aplikacije? Želimo da javnost bude potpuno informisana – i ko je u izbornoj noći spremao arsenal oružja, da se riješe afere o kojima je govorio g. Abazović. Ali i da se riješe druge afere, kao što je trajekt, Željezara…“, dodao je.

Foto: Skupština Crne Gore/Youtube

NIKŠIĆ PROGNOZA