(VIDEO) Abazović: Ne isključujem mogućnost parlamentarnih izbora

„Izbori su uvijek najčistije rješenje u svim političkim krizama“, kazao je danas u Nikšiću premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

„Sad, moram vam reći, smo mi kao država stalno u izbornom ciklusu. Ne bih iskljčio ni da idemo na parlamentarne izbore. Stalno u izbornom ciklusu, a stalno tražimo rezultate. Mislim da rezultate u dosta otežanim političkim uslovima zaista isporučujemo“, Abazovićev je odgovor u okviru novinarskog pitanja o situaciji u Opštini Budva čiji je predsjednik Milo Božović u zatvori i pod optužnicom za organizovani kriminal.

Kad je u pitanju ta situacija, Abazović je istakao da se trudi da se ne miješa u rad lokalnih uprava.

Vlada pokušava da  bude partner svim opštinama koliko je to moguće. Vidio sam podizanje optužnice, lično mislim da me ne bi začudilo da se optužnica proširi sa još nekim licima u narednom periodu. Vidjećemo, svak mora da se čuoči sa onim što je radio“, rekao je Abazović.

Nada se da će Opština Budva smoći snage da „sistem koji jeste malo narušen zbog takve situacije“ dovede u neku normalnost.

Skupština opštine Budva je ta koja će donositi odluke i o mogućim vanrednim lokalnim izborima u tom gradu.

„Imaju skupštinu koja je u mandatu. Mislim da odgovorni u SO Budva treba da odluče da li žele da skrate sebi mandate  i idu na nove izbore, da li žele da naprave neku tako reći rekompoziciju, da li žele da biraju nekog drugog. To su njihova ustavne i zakonske nadležnosti i ja ih pozivam da pronađu neko rješenje. Do tada, sve što bude trebalo da bude podrška Vlade u Budvi bez ikakvih restrkcija kao i u prethodnom periodu biće nastavljeno, tu nema dileme. Mi smo, bez obzira što je bilo raznih najava, pregurali glavnu turističku sezonu bez većih problema i kad je u pitanju Budva i ja sam na tome svima zahvalan. Ali, na njima je da odluče kako žele dalje da se odvija pitanje vlasti u toj opštini“,istakao je Abazović.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA