Vujović: Ako Ustavni sud i DIK proglase konačne rezultate, mogu i Zemlju ravnom pločom

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović je, nakon odluke Ustavnog suda kojim je odbijena žalba te stranke, pitao kako se mogu proglasiti konačni rezultati parlamentarnih izbora ako su poništeni sa jednog biračkog mjesta u Kolašinu.

“Ustavni sud i Državna izborna komisija (DIK) će, kada budu utvrđivali konačne rezultate, morati da odgovore samo na jedno prosto pitanje koje razumije svaka svjesna i uračunljiva osoba. Ono glasi: Kako mogu utvrditi konacne izborne rezultate kada su rezultati sa jednog biračkog mjesta u Kolašinu poništeni, a rješenjem OIK naloženo da se oni ponove i nikada se nijesu ponovili? Kako to mogu da urade dok se ne ponove izbori na tom biračkom mjestu? Ovo je kao u matematici 2+2 – za DIK i US očigledno za sada nije 4. Uprostio sam maksimalno kako bi svi građani shvatili o kakvom apsurdu se radi”, naveo je Vujović u reagovanju na svojoj Fejsbuk stranici.

Ako DIK i Ustavni sud proglase rezultate mimo, kako je rekao, ne čak samo zakona nego logike i zdravog razuma, mogu slobodno sjutra i Zemlju proglasiti ravnom pločom.

Ističe da je ovdje najmanje bitan SDP i njegov rezultat, već da je problem bezakonje i ruganje sa pravom i zdravim razumom na koje se, kako je istakao, ne može ostati nijem.

“Ovo je bitno da zna svaki građanin kako će se sjutra odlučivati i o svakom njegovom pravu i koliko cemo sjutra svi biti nemoćni pred ogoljenim pravnim i institucionalnim nasiljem. Neka javnost ovo analizira a neka se ostave mnogi lažljivih spinova o tzv. odugovlačenju…Jer, valjda nije problem kad se neko bori zakonski za svoja prava, valjda je problem kad imamo ovakve institucije i sudove. Ako to nije tako onda definitivno živimo u društvu đe je sve izvrnuto naopačke ili – “Besudnoj zemlji”, poručio je Vujović.

Foto: SDP

NIKŠIĆ PROGNOZA