PES: Nakon unutarstranačkih konsultacija izaći ćemo sa jasnom pozicijom u vezi formiranja Vlade

Pokret Evropa sad zahvalio se svim građanima koji su im ukazali povjerenje na održanim parlamentarnim izborima i saopštio da će narednih dana obaviti unutarstranačke konsultacije nakon čega će, kazali su, izaći sa jasnom pozicijom u vezi formiranja nove 44. Vlade Crne Gore.

Pokret Evropa sad je na juče održanim vanrednim parlamentarnim izborima osvojio 25,6 odsto glasova, odnosno 24 mandata.

„Zastupali smo program i viziju koja se primarno odnosi na unapređenje životnog standarda građana Crne Gore. Za nepunih godinu dana od osnivanja, naš Pokret je sa pozicije vanparlamentarne stranke postao najjača politička partija u zemlji, a u međuvremenu smo iz naših redova dobili predsjednika države, gradonačelnicu Podgorice i gradonačelnika Danilovgrada“, navodi se u saopštenju PR tima.

Ističu da su ponosni na činjenicu da su sve glasove dobili bez zloupotrebe državnih resursa, što smataju, njihov uspjeh čini dodatno većim.

„Zahvaljujemo se našim partnerima na korektnoj saradnji i svim pojedincima koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj rezultat. U narednih nekoliko dana obavićemo šire unutarstranačke konsultacije, nakon čega ćemo izaći sa jasnom pozicijom u vezi formiranja nove 44. Vlade Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA