Pejović: Reforme se više ne mogu ni zaustaviti, građanima smo vratili nadu

Kandidatkinja za poslanicu na listi pokerata Evropa sad Jevrosima Pejović kazala je u emisji tokom izborne noći na portalu Dan da građani prepoznaju želju da se podigne njihov standard te da dobar rezultat PES-a nije iznenađenje.

–  Mi smo targetirali građane koji nisu imali koga da glasaju. Mi smo doveli temu životnog standarda u fokus – kazala je Pejović.

Ona je istakla da političke partije do sada nisu nudile građanima mnogo i dodala da se u prethodnom periodu nisu dogovarale.

– Mi moramo da iskoristimo dogovor kao jedno od najboljih alata za dobra i konkretna rješenja. Postoje teme o kojima se nikad nećemo složiti sa pojedinim partijama, a postoje i one teme o kojima možemo da se dogovaramo. Naš prioritet je ulazak u Evropsku uniju. Evropske vrijednosti ne radi vrijednosti, nego što je nama ulazak u EU trasa koja vodi do boljeg života građana. Evropske integracije su naš put do boljeg standarda građana – rekla je ona.

Pokretu je prioritet dogovor o pet imena u oblasti sudstva.

– Retrogradne politike koje su nas dovele u ovo stanje nisu prihvatljiv partner. Treba da budemo malo oprezniji sa određenim političkim partnerima. Želim da naglasim da smo mi pokret koji u centar djelovanja stavlja dobrobit građana. Mi smo u politiku ušli čistog obraza, čistih biografija i otvorenog srca – navela je ona.

Ona je istakla da je Evropa sad vrlo inkluzivna i da su spremni za razgovor sa svima koji pokažu dobru volju.

– Bićemo oprezni sa prethodnim praksama, prostor za razgovor ostavljamo svima, osim onim koji su doprinijeli da se kao društvo nađemo u ovom stanju – kazala je Pejović.

Ona je naglasila da je jedan od velikih uspjeha Evrope sad da su prevazišli najveću prepreku a to je nedostatak nade.

– Običan građanin nije mogao da vjeruje, a najviše smo ponosni na povratak nade. Reforme se više ne mogu ni zaustaviti – jasna je ona.

Pejović smatra da se mogu dogovarati sa partnerima i oko realizacije programa „Evropa sad dva“.

– Dvije stvari smo obećali i oko njih nema kompromisa, a to su Evropa sad dva i evropske integracije. – dodala je ona.

izvor,foto:DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA