Knežević: Bez naše koalicije nema stabilne, evropske Vlade

Milan Knežević, nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“, kazao je da očekuje da će ovaj savez imati 15 poslanika u narednom sazivu Skupštine. Kazao je da je ovakav rezultat malo ko očekivao, ali su ovi izbori pokazali da je ova koalicija neuništiva.

„Stabilne, demokratske i evropske Vlade nema bez koalicije „Za budućnost Crne Gore“, kazao je Knežević. 

„Mnogo sam ponosan na ZBCG, na sve moje kandidate, poslanike…Kampanja je trajala tri nedelje i pokazala da smo mi neuništivi“, dodao je on kazavši da stabilne, građanske i demokratske vlade nema bez ZBCG. 

„Spremni smo za razgovor sa svim činiocima one većine od 30.avgusta, i pozivamo ih da ne povlače nikakve separatne poteze i prave bilo kakve separatne kalkulacije, u smislu da ne pregovoraju u nekim njihovim modalitetima što bi dovelo do nestabilnosti“, rekao je on. 

Dodao je da večeras želi da pošalje poruku onima koji žele stabilnost Crne Gore, da ne ulaze u bilo kakvu vrstu aranžmana koja će ići u scenarije koje su gledali 30. avgusta. 

Ponovio je da su spremni za svaku vrstu dogovora sa parlamentarnom većinom od 30. avgusta.

Poručio je da je on Srbin, da govori srpski jezik i da ide u srpsku crkvu.

„Da znate da će to biti i sjutra 12. juna i želim da to uzmu u kalkulaciju to oni koji žele da pregovaraju sa nama“, istakao je Knežević. 

izvor:RTCG, Dnevno

foto:RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA