„Hrabro se broji“: Jedan od ciljeva da Cetinje valorizuje svoju istoriju

Aleksa Bečić i Dritan Abazović ispred koalicije „Hrabro se broji“ obišli su i Cetinje, gdje su istakli da je Prijestonica danas daleko od stepena valorizacije svoje istorije koju zaslužuje, te da će nastaviti sa projektima koji će smanjiti nezaposlenost.

Bečić je istakli da je taj grad u najtežim vremenima sačuvao luču crnogorske državnosti, te zahvalo za toleranciju koju ne mogu da oskrnave ni oni malobrojni i najglasniji koji pokušavaju da ukaljaju čast Prijestonice ružnim postupcima.

„Daleko je danas Cetinje od stepena valorizacije svoje istorije koji bi odgovarao značaju te istorije. To je sramota onih koji su se u Cetinje kleli, doživljavajući njegovu podršku zdravo za gotovo, a u realnom životu ga ponižavali i zapostavljali. Danas oni, na sreću, o Cetinju ne odlučuju. Odlučujemo i odlučivaćemo mi, koji ovaj grad zaista nosimo u srcu. Mi ćemo pomoći da kultura, valjda jedina djelatnost u njemu koju nisu uspjeli da unište, jer je nemjerljivo veća od njih takvih kakvi su, postane izvor dobrobiti za sve građane naše Prijestonice. Evropski novac se nudi, samo ga treba na pravi način zatražiti i na pravi način potrošiti, na dobrobit svih Cetinjana. Obavezujemo se da u mandatu 2023–2027. maksimalno pomognemo i gradskim vlastima, i Likovnoj akademiji i svim drugim institucijama Cetinja u sufinansiranju projekata koje sami osmisle, a ako treba i koje zajedno osmislimo, da ponovo ucrtamo Cetinje na mjesto koje mu pripada na karti Evrope“, naglasio je Bečić na skupu u Prijestonici.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da o domaćinskom odnosu prema Cetinju govori i ispunjenje obećanja da će biti gotova izgradnja žičare Kotor-Lovćen do 13. jula.

„To nije kraj, to je početak, naša je ambicija da žičaru sa Lovćena spustimo na Cetinje, za turiste koji će posjećivati naše predjele i nositi glas Crne Gore svugdje širom svijeta. Mi ćemo da riješimo nepravdu prema radnicima Košute. Isto tako, otvorićemo novi pogon na Cetinju kako bismo generisali nova radna mjesta i završiti izgradnju stadiona, a pomoći ćemo da se i drugi sportski objekti koji su u lošem stanju izgrade“, naveo je Abazović.

Lider URA-e poručio je okupljenima da je vrijeme da se zaborave politike prošlosti, te da su otvoreni prema svakome ko ima dobre namjere.

Abazović je pozvao građane da se okupe oko dobra, da predlažu projekte, a da će u sljedećoj Vladi, čiji će koalicija Hrabro se broji sigurno biti dio, naići na podršku.

„Naš cilj je da nezaposlenost, koja je sada na istorijskom minimumu, dovedemo do šest odsto, što će biti odličan rezultat. Tada će se stvoriti i ambijent u kojem će i građani i građanke Evropske unije poželjeti da dođu da žive u Crnoj Gori“, zaključio je on.

Danilo Mrvaljević predsjednik OO Demokrate Cetinje pozvao je građane Crne Gore da na predstojećim parlamentarnim izborima zaokruže broj 13.

Okupljenima se obratio i predsjednik cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA Slavko Šole Janković koji je izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora nakon 30 godina mraka i harača DPS-a konačno dočekala ljepše majske zore.

Izvor: RTCG

Foto: Hrabro se broji

NIKŠIĆ PROGNOZA