Đuričković: I Fridom haus potvrdio institucionalni i vrijednosni sunovrat

Najnoviji izvještaj Freedom House-a potvrdio je da je 30. avgusta 2020. godine došlo do sloma sistema, saopštio je međunarodni sekretar SDCG Miloš Đuričković.

„Da je ne samo srušen evropski put Crne Gore, već da su u Skupštini urušena osnovna ljudska prava građana, te da je trenutna polazna tačka ponovno pokretanje osnovnih reformi u društvu. Totalni sunovrat svih vrijednosti i institucija, koji je elaboriran u izvještaju Freedom House-a, prethodno su potvrdile i brojne druge međunarodne institucije“, smatra Đuričković.

Jasno je, smatra on, indetifikovan i potencijal koji je crnogorska politička scena dobila podmlađivanjem i novim snagama.

„Sa čim smo saglasni, uz opasku da rezultati izbora neće potvrditi pomenuti potencija koliko potezi koje će ti subjekti povući več 12. juna. Ukoliko političko logiciranje novih snaga bude na nivou dosadašnjih gamechanger-a poput URE, SNP-a, i ostalih ‘centraša’ koji su najzaslužniji uz DF za ovakav izvještaj FH-a, izvjesno je da će Crna Gora nastaviti svoj sunovrat a dragocjeno vrijeme biti potrošeno na obračune i podjele umjesto reformi i napretka“, zaključeno je u saopštenju Đuričkovića.

Izvor: Dnevno

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA