Dajković: Sagledaću svoje greške

Predsjednik Slobodne Crne Gore i jedan od kandidata na listi „Narodna koalicija – Složno i tačka“ Vladislav Dajković rekao je da su ga rastužili sinoćni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora i da će izvući pouke i sagledati svoje greške.

Ova koalicija, koju uz Slobodnu Crnu Goru čine Prava Crna Gora i Demohrišćanski pokret kome pripada i nosilac liste Dejan Vukšić, juče je na izborima osvojila 1.2 odsto glasova i nije prešla cenzus.

On je poručio da mu ne pada na pamet da odustane od borbe.

„Ipak, nisam ni prvi, ni poslednji koji je doživio poraz, ali umjesto kukanja i bacanja krivice na glasače ili svoje kolege, krivicu pripisujem isključivo sebi. Sve što sam uradio u životu, kampanji, pa i u politici, uradio sam pošteno i časno i nemam potrebe da se stidim bilo čega. Svoju dalju motivaciju vidim u pomaganju građanima kao dio vlasti u Podgorici, ali naravno i u borbi za prava srpskog naroda i svih građana Crne Gore“, rekao je Dajković.

Zahvalio se porodici i prijateljima na podršci, ali i „svakom čovjeku koji mi je bio podrška na ovom teškom putu“.

„Vinston Čerčil je davno rekao: “Ako ideš kroz pakao, nastavi da ideš.” Idem i ići ću, ali odustati neću – sve do pobjede. Živjela slobodna Crna Gora“, zaključio je Dajković.

Izvor: Vijesti

Foto: Slobodna Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA