Čarapić: Potvrđeno da su URA i SDP preklopili svoje interese

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić naveo je u saopštenju da se pokazalo da je bio u pravu kad je rekao da su URA i SDP preklopili svoje interese koji se ogledaju u ponavljanju glasanja i odlaganja proglašenja konačnih rezultata izbora.

„Umjesto demanta, dobio sam ekspresnu potvrdu svoje teze kroz izjavu predsjednika cetinjske URE koji je pozvao birače da na ponovljenim izborima glasaju listu SDP-a umjesto sopstvenu koaliciju Hrabro se broji“, navodi Čarapić.
On je istakao da je čak i ovakva izjava, „upakovana u oblandi političke izdaje“, bacanje prašine u oči.

„Jer nije suština da URA podrži ulazak SDP-a u parlament, već je suština da se stvori scenario u kom se izborni proces neće zaokružiti proglašenjem konačnih rezultata izbora dok se to ne dogodi. A Cetinje je tek početak“, kazao je Čarapić.

Naveo je da se time šalje poruka biračima da ovim političkim strukturama nije bitno ništa sem zadržavanje sopstvenih fotelja i stvaranje ucjenjivačkog kapitala u postizbornom periodu.

„To znači da ovim strukturama nije bitna ni borba protiv organizovanog kriminala koja zavisi od rada Parlamenta na polju rješavanja krize u pravosuđu, niti su im bitne evropske integracije koje zavise od kapaciteta političkih subjekata da javni interes stave ispred uskopartijskog interesa, niti im je bitno da na elementarnom nivou ispoštuju volju birača koji su na ovim izborima pokazali da Pokret Evropa sad!, više nego iko, uživa povjerenje naroda kada je u pitanju budućnost Crne Gore“, zaključio je Čarapić.

foto:PES

NIKŠIĆ PROGNOZA