Pržena jaja na Ajnštajnov način: Šta je genijalni naučnik jeo svakog jutra

Nobelovac i veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo zaslađena pržena jaja sa dodatkom meda i putera. Možda zvuči čudno, ali i Ajnštajn je bio čudan.

Zanimljivi detalji iz Ajnštajnovog života objavljeni su u knjizi „Einstein at Home“ pa i taj da je „otac“ teorije relativnosti svakog jutra doručkovao pržena jaja i pio kafu bez kofeina.

Ajnštajn je takođe volio i pečurke, ali svježe s pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je volio i punč od celera.

U nastavku vam donosimo recept za njegov omiljeni doručak.

Priprema:

Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagrijeje, ubacite dva svježa jajeta i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu.

Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mješavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran.

Foto: Pixabay

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA