(VIDEO) U Nikšićkom pozorištu upriličen omaž Goranu Bulajiću

Nikšićko pozorište upriličilo je omaž Goranu Bulajiću, istaknutom reditelju i dramaturgu. Prikazan je dokumentarni film „Sjećanje na Gorana” produkcija Nikšićkog pozorišta i film „Viljuška se drži u lijevu ruku”, rađen po scenariju Miodraga Karadžića, u režiji preminulog reditelja.

Goran Bulajić, gospodstveni plemić pozorišne umjetnosti, jedan je od onih koji jednako ostaju upamćeni po upečatljivoj posvećenosti teatru i bogatom opusu, niski od sedamdeset premijera u pozorištima Crne Gore i bivše Jugoslavije. Devet premijera je imao u Nikšićkom pozorištu, koje je ovog februara obilježilo 140 godina od igranja prve predstave. Za tako značajan kontinuitet zaslužan je dobronamjeran, dostojanstven i rijedak prijatelj Goran Bulajić, istakao je umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta Janko Jelić, obraćajući se porodici reditelja i poštovaocima njegovog rada.

Bulajićeva djela, priznanja i nagrade su brojne. Rukovodio je Dječjim pozorištem u Podgorici, Kotorskim festivalom za djecu, Dramskim studiom u Nikšiću, Dramskim programom Radio televizije Crne Gore i bio dramaturg Crnogorskog narodnog pozorišta. Osim teatra, režirao je i brojne televizijske drame, a posebno je bio ponosan na film „Viljuška se drži u lijevu ruku”, rađen po scenariju Miodraga Karadžića.

U znak sjećanja na istaknutog reditelja i dramaturga u Nikšićkom pozorištu 29. februara biće izvedeno njegovo poslednje rediteljsko ostvarenje, predstava „Narodni poslanik”.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA