(VIDEO) Na sceni „Zahumlja“ izvedena duodrama “Prst”

U okviru projekta ”Imaginarijum” studentkinje master studija beogradskog Fakulteta savremenih umetnosti Andrijana Dragnić i Jana Dekanski, pod mentorstvom profesora Božidara Đurovića, na sceni “Zahumlja”, izvele duodramu “Prst” po tekstu Doruntine Baše.

Predstava “Prst”, po tekstu Doruntine Baše, dramske spisateljice iz Prištine, istražuje kontekst najosjetljivijeg problema na Kosovu, a to je pitanje nestalih u višegodišnjem ratu. Andrijana Dragnić i Jana Dekanski, studentkinje master studija beogradskog Fakulteta savremenih umetnosti, pod mentorstvom profesora Božidara Đurovića, predočile su priču o ženama u patrijarhalnom društvu, njihovim nekontolisanim emocijama, koje nadilaze razum i otvaraju lepezu problema i sukoba.

Naslov “Prst” simbolizuje kažiprst, tačnije prijetnju i sukob snahe i svekrve, Zoje i Škurte, u višegodišnjem periodu isčekivanja povratka nestalog supruga. “Prst” je i moguće pomirenje snahe i svekrve.

Produkcija Fakulteta savremenih umjetnosti Beograd, slojevita i zanimljiva, duodrama “Prst”, u konačnici, upućuje na manjak empatije, netoleranciju i nepoštovanju različitosti na Balkanu.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA