U “Zahumlju” promovisana knjiga „Pet sa pet“ Slobodana Ivanovića

U organizaciji Književnog kluba „Poenta poetika“ Javne ustanove (JU) „Zahumlje“ upriličen je književni program – Razgovor o knjizi „Pet sa pet“ autora Slobodana Ivanovića

U pitanju je promocija treće Ivanovićeve zbirke koja je, po ocjeni kritike, jedinstvena pojava na domaćoj književnoj sceni, specifična i u strukturnom i u tematsko-motivskom smislu.

Okarakterisana je kao događajna, tako da se autorova pjesnička misao o brojnim problemima današnjice razvija kroz specifično prelamanje dramsko-lirske koncepcije. 

Ivanović je dosad objavio dvije zbirke: „Adresa sna“ (2010 – Pjesnička riječ na izvoru Pive, Plužine) i „Osobine“ (2014 – Knjižuljak, Beograd), a pjesme su mu prevođene na slovenački i ruski jezik.

Promocija Ivanovićeve knjige dio je programa Književnog kluba „Poenta poetika“, kojim se nastavlja praksa predstavljanja mladih, darovitih autora, predstavnika savremene književne scene, nikšićkoj publici, čime se želi afirmisati poezija i uopšte književnost.

Moderator promocije knjige ,,Pet sa pet” bio je Goran Radojičić, a program je dio oktobarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Nevena Brkuljan

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA