Premijera predstave „Veče istine“ sjutra u Rožajama

Premijera nove pozorišne predstave Dramskog studija Centra za kulturu Rožaje, “Veče istine“ biće održana sjutra veče ( 2. jul) u velikoj sali Centra za kulturu (CZK) „Rožaje“ sa početkom u 20h.

Predstava je rađena po tekstu i režiji Dragana Koprivice,

„Koprivica je napisao i režirao humorističko-satiričnu komediju na temu pomjerenih kriterijuma u književnosti i kulturi, u svjetlu promocije na kojoj pisac, kritičarke i publika napokon, bez ograda, žele da progovore o stvarnim dometima lokalnog autora i načinima držanja kulturne sredine pod kontrolom. Komad je duže pripreman, uz brojne tekstualne i scenske izmjene do finalne verzije, pa je, po ocjeni Koprivice, optimalno pripremljen za sjutrašnju premijeru, koju će snimati Radio Televizija Rožaje“,navedeno je u saopštenju.

 U predstavi igraju mladi rožajski dramski amateri: glavnu ulogu pisca igra talentovani Ibrahim Kujević, u ulogama dvije kritičarke pojavljuju se Rijalda Šahman i Muzafera Kujević, a u ostalim Ajlin Camić, Amra Sutović, Dina Dedeić i Berin Kujević.

 Ovo je peti pozorišni projekat Koprivice u saradnji sa CZK i mladima iz Rožaja, koji su u sferi dramskog amaterizma Crne Gore pažnju javnosti na sebe svratili predstavama “Kongres pomirenja” (2018), “Književno veče” (2019), “Hamlet u doba marketinga” (2021) i “Voljelo se dvoje mladih” (2023).

Ove predstave izvođene su na FDA u Bijelom Polju, u više gradova Crne Gore, kao i u Sarajevu i Kruševcu.      

Rožajski Centar za kulturu planira da i svojim novim komadom “Veče istine” gostuje po Crnoj Gori i regionu.

foto:privatna arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA