Objavljen likovni i literarni konkurs „Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema“

Milica i Goran Radojičić su okviru svog projekta „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“ objavili likovni i literarni konkurs „Djeca u Crnoj Gori jesu najbitnija tema“.

Rok za dostavljanje likovnih i literarnih radova je 30. april ove godine.

Cilj konkursa je, pojasnili su organizatori, da djeca na svoj način pokažu svoja interesovanja, zbog čega su oni važna karika društva, šta im nedostaje i na šta bi odrasli trebalo da obrate pažnju, ukratko zašto djeca jesu najbitnija tema i na koji način odrasli to mogu svojim postupcima ili djelovanjem da omoguće. Djeca se motivišu da ukažu na probleme s kojima se susreću, ali i ponude moguća rješenja tih problema iz svoje perspektive.

Pravo učešća na likovnom konkursu imaju djeca predškolskog uzrasta koja pohađaju vaspitne jedinice JPU „Dragan Kovačević“. Likovni radovi treba da budu skenirani i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, vaspitna jedinica, ime vaspitača.

„Jedna predškolska vaspitna grupa može poslati najviše tri rada po izboru vaspitača. Radove slati na zvaničnu imejl adresu konkursa: konkursvrteskacuda@gmail.com sa naznakom: za likovni konkurs“, pravila su konkursa.

Literarni konkur namijenjen je djeci od I do V razreda osnovnih škola sa teritorije opština Nikšić, Šavnik, Plužine i Žabljak.

„Literarni radovi treba da budu otkucani u Wordu, kao i da u opisu sadrže podatke: ime i prezime djeteta, uzrast, ime škole i ime mentora. Literarni radovi mogu imati najviše 500 riječi. Radove slati na zvaničnu imejl adresu konkursa: konkursvrteskacuda@gmail.com sa naznakom: za literarni konkurs.

Projekat „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“ podržalo je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore na konkursu „Kultura mladih – kultura budućnosti“.

Partner na projektu je nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“.

NIKŠIĆ PROGNOZA