Mjuzikl „Ljepotica i zvijer“ u ponedjeljak na sceni Nikšićkog pozorišta

Muzičko scenski spektakl „Ljepotica i zvijer”  koji su pripremili učenici i profesori  Muzičke škole „Dara Čokorilo” iz Nikšića, biće izveden na sceni Nikšićkog pozorišta u ponedjeljak (11. marta) sa početkom u 19 časova.

Nakon uspješne premijere u decembru prošle godine, a na zahtjev publike, kolektiv Muzičke škole ponovo će na sceni Nikšićkog pozorišta izvesti odabrane numere iz ovog kultnog mjuzikla.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od 3 eura.

Mješovitim orkestrom diriguje Vesna Šarac, gudače je pripremila Dijana Dendić, soliste Tijana Blečić Perović i Diana Floršic Marković, hor srednje škole Valentina Topalović Jaredić, a osnovne Jelena Rajičić.

Solisti su: Ksenija Perišić, Luka Bajović, Relja Kankaraš, Miloš Burić, Stefan Popović, Jana Bojić, Jelena Milić i  Kosta Bataković. Narator je Mina Radulović. Prevod i adaptaciju teksta uradile su Gordana Lopušina i Vera Fatić. Stručnu pomoć pružio im je glumac Stevan Vuković.

 “Na ovaj način pokušavamo da prenesemo gradu priču o doprinosu kolektiva Muzičke škole čuvanju kulturnog duha Nikšića, istaknemo potencijal nadarene djece, kao i zaslužnost kolektiva škole na podršci na njihovom putu sazrijevanja u umjetnike. „Ljepotica i zvijer” su naš doprinos kulturnoj baštini Nikšića”, istakla je direktorica Muzičke škole Sanja Radulović.

Mjuzikl “Ljepotica i zvijer” nastao prema istoimenom dugometražnom crtanom filmu premijerno je izveden na Brodveju 1994 godine, dosegao je 5 500 repriza, što ga čini jednim od najuspješnijih djela tog žanra.

Program se realizuje u organizaciji javnih ustanova  Muzičke škole „Dara Čokorilo” i Nikšićkog pozorišta.

Foto: Nikšićko pozorište

NIKŠIĆ PROGNOZA