„Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“: Podsticanje i osnaživanje kreativnih i drugih potencijala djece

Projekat Milice i Gorana Radojičića iz Nikšića „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“podržalo je Ministarstvo kulture i medija na konkursu „Kultura mladih – kultura budućnosti“.

Partner na projektu je Javna ustanova „Zahumlje“.

Projekat je proistekao  iz interaktivnih i edukativnih promocija koautorske zbirke pjesama za djecu „Vrteška čuda“ Milice i Gorana Radojičiča.

Dobili su novi vizual, a već danas u prostorijama Crvenog krsta Nikšić održana je prva interaktivna radionica.

Cilj projekta je podsticanje i osnaživanje kreativnih i drugih potencijala djece upravo kroz inovativne kulturne sadržaje kao i sinergiju pojedinaca i institucija kulture.

“Prilikom druženja sa djecom u Crnoj Gori, ali i šire, autori su stekli utisak da interaktivni i savremeni sadržaji bivaju veoma zanimljivi djeci svih uzrasta te da edukacija koja se na taj način prezentuje biva najbolje prihvaćena. Glavni fokus je na književnosti i kvalitetnim književnim tekstovima, ali i na korelaciji sa različitim psiho-motoričkim izazovima koji imaju za cilj sveobuhvatan razvoj djetetove ličnosti. Igra je u osnovi svih radionica, a kroz igru, najvećeg pokretača mašte i intelektualnih sposobnosti, dolazi se do svih postavljenih ciljeva”.

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA