Vujović: Radnici Željezare su sposobni za rad, očekujemo da novi investitor ne bude kao prethodni

Predsjednik Sindikata Željazare Ivan Vujović očekuje da će novi investitor biti bolji od prethodnog, te da radnici Željezare i sada rade i da su, kako je kazao, sposobni za rad.

„Ono što je vrlo bitno reći jeste da je juče prihvaćena ponuda od strane odbora direktora Elektroprivrede.  Što se radnika tiče ne želimo da se miješamo u taj proces. Taj proces treba da vode država i Elektroprivreda. Na nama je da čekamo odluku koju će oni donijeti i da radimo na postojećim poslovima koje imamo. Što se tiče procesa proizvodnje u Čeličani i Kovačnici apsolutno smo spremni da odgovorimo i na taj dio posla, ali ono što je vrlo bitno reći jeste da očekujemo da taj novi investitor ne bude kao ovi prethodni, jer svi dobro znamo da je od tih prethodnih investitora Željezara ostajala u minusu, država ostajala u minusu, a radnici ostajali na ulici“, rekao je Vujović.

Podsjetimo, Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore usvojio je juče predlog ponude švajcarske kompanije „8B Capital S. A.“ koja je data u formi Nacrta ugovora o zakupu proizvodnih kapaciteta EPCG Željezara Nikšić, o pogonima Kovačnice i Čeličane.

8B Capital može ući u Željezaru mjesec nakon što potpisšu ugovor.

Ta kompanija se obavezuje da pripremi pogone i proizvodnju započne u periodu od 6-12 mjeseci od ulaska u fabriku.

foto: RTNK arhiva
NIKŠIĆ PROGNOZA