Vučević: Izgradnja druge dionice auto-puta u septembru

Izgradnja druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice počinje u septembru. Za taj projekat, od Evropske komisije, dobićemo najveći pojedinačni grant u istoriji Crne Gore: preko 200 miliona eura bespovratnih sredstava, rekla je poslanica Pokreta Evropa sad Dragana Vučević.

Ona je kazala da će ubrzanim tempom, već naredne sedmice, biti raspisan prekvalifikacioni tender za dionicu Mateševo – Andrijevica što znači da glavni tender možemo raspisati u junu.

„Dodatno, planirano je i spajanje puta od Andrijevice do Boljara i znatno brže konekcije sa Srbijom i Centralnom Evropom. Nepravedno zapostavljena Andrijevica i sva okolna sela, biće povezana sa velikim logističkim i regionalnim centrima, što će uticati na ubrzani privredni i ekonomski rast“, rekla je Vučević.

To će, smatra, podstaći brojne mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje daljeg iseljavanja iz resursima bogate Andrijevice.

„Nastavak izgradnje auto-puta još jedan je dokaz da smo sposobni da ostvarimo velike rezultate kada radimo zajedno i vjerujemo u bolju budućnost. Sve što je obećala Vlada, na čelu sa Milojkom Spajićem, konkretnim djelima, a ne pričom, potvrđuje odgovoran odnos prema građanima koji žive i na sjeveru Crne Gore“, zaključila je.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA