(VIDEO) Nikšić: Za razvoj poljoprivredne proizvodnje opredijeljeno 100.000 eura

Opština Nikšić opredijelila je 100.000 eura za Program podsticajnih mjera za razvoj poljoprivredne proizvodnje, 40.000 više u odnosu na prošlu godinu. Iako su svjesni da ove mjere još uvijek nijesu dovoljne, u Sekretarijatu za finansije, razvoj i preduzetništvo podsjećaju da se iz godine u godinu izdvajanja za podršku poljoprivrednicima povećavaju.

Podrška će se realizovati kroz tri mjere, a najviše novca – 57.000 eura izdvojeno je za iskop bunara i nabavku prateće opreme, kaže Zoran Šoškić, sekretar Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo.

Za nabavku sjemenskog i sadnog krompira opredijeljeno je 40.000 eura. Na 50 % podrške, ne veće od 600 eura mogu računati poljoprivrednici koji zasade krompir na parceli od najmanje 200 kvadrata. A prvi put, simbolično, sa 3.000 eura biće podržan uzgoj lososa i autohtone pastrmke.

I ove godine nastaviće se subvencioniranje za otkup mlijeka od 4 centa po litru, za što je prošle godine lokalna uprava izdvojila oko 360.000 eura. Opština Nikšić podržaće i premije osiguranja u stočarskoj proizvodnji.

Milinko Miličić
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA