(VIDEO) Ljetnja turistička sezona na zadovoljavajućem nivou

Crna Gora se ističe kao izuzetno privlačna turistička destinacija, privlačeći posjetioce tokom svih godišnjih doba, ne samo tokom letnjih i zimskih turističkih sezona, pa tako i Nikšić ostvaruje veću posjećenost, postajući destinacija koju ljudi sve češće dolaze namjenski, a sve manje je samo prolazni ili usputni grad na raskršću između mora i planina.

Aktuelni podaci ukazuju na izuzetno zadovoljavajući tok ljetnje turističke sezone ne samo na primorju već i na sjeveru naše zemlje jer smo poslednjih godina svjedoci sve veće potražnje za ruralnim aktivnim turizmom. Po riječima Milene Vujović pr NTOCG prema dosadanjim podaćima primjećuje se sličan rast kao u 2019. godini, koja se za sada uzima kao rekordna godina.

Tokom letnje turističke sezone, pored dobro poznatih gostiju, primjećuje se i otvaranje tržišta za potpuno nove posjetioce.

Promociji naše drzave kao kvalitetne i raznovrsne destinacije doprinose brojne sadržajne aktivnosti koje sprovodi NTOCG.

Nikšić se može pohvaliti sve većim brojem posjetilaca. Mnoga područja su valorizovana i postala privlačnija za turiste. Uz to, prisustvo velikog broja kulturnih manifestacija ali i festivala kao što je popularni Lake Fest dodatno obogaćuje ovu pozitivnu atmosferu i doprinosi atraktivnosti grada.

Iako Crna Gora već pokazuje znatan napredak u turizmu zahvaljujući svojoj raznolikosti i privlačnosti tokom cijele godine, važno je kontinuirano pratiti nove trendove i težiti unapređenju kako bi se postigla još bolja pozicija na listi najboljih turističkih destinacija.

Ana Radlović

Foto: NTO

Video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA