URA: Mujović potvrdio Spajićev plan o prodaji EPCG, nećemo to dozvoliti

Gostujući sinoć na „E“ televiziji novi ministar energetike i rudarstva Saša Mujović je poručio da ne vidi ništa problematično u tome da 44. Vlada proda 10, 20 odsto akcija Elektroprivrede Crne Gore, čime je jasno potvrdio navode Dritana Abazovića da je upravo to plan 44. Vlade Milojka Spajića, navodi se u saopštenju GP URA.

„Kao što smo i do sada više puta isticali, nećemo dozvoliti i izričito smo protiv novog zaduženja, ukidanja doprinosa za fond PIO i prodaje EPCG. Povećanje plata i penzija, koje apsolutno podržavamo, mora doći isključivo na realnim osnovama kako finansije naše države ne bi bile ugrožene, jer niko nema pravo da se igra sa budućnošću građanki i građana Crne Gore“, navode iz URA.

Kako navode, Vlada premijera Dritana Abazovića prekinula je praksu rasprodaje državne imovine zarad interesa privilegovanih pojedinaca i za vrijeme svog kratkog mandata uspjela je da uveća kapital vraćajući u državno vlasništvo trajektnu liniju Kamenari-Lepetane, Željezaru, Luku Budva i Pine, te značajnim uvećanjem akcija u Luci Bar i Elektroprivredi.

„Nažalost, sada postaje sve očiglednija namjera Vlade Milojka Spajića da ponovo vrati prekinutu pogubnu praksu DPS-a, gdje će se ponovo rasprodavati državna imovina radi ostvarivanja sumnjivih interesa pojedinaca“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: URA

NIKŠIĆ PROGNOZA