UPCG predstavlja izvještaj o stvaranju povoljnog ambijenta za održiva preduzeća

Unija poslodavaca (UPCG) predstaviće danas novi izvještaj o stvaranju povoljnog ambijenta za održiva preduzeća.

UPCG će izvještaj predstaviti u radnom dijelu konferencije pod nazivom Decenija izgradnje ambijenta za održivi razvoj preduzeća: Gdje je Crna Gora danas?, koju ta poslodavačka asocijacija organizuje u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

Konferenciju koja će početi u deset sati u hotelu CUE, otvoriće predsjednik UPCG Slobodan Mikavica i viši specijalista ILO-a za poslodavačke aktivnosti za centralnu i istočnu Evropu, Iulia Drumea.

– U radnom dijelu konferencije učesnicima će biti predstavljen novi izvještaj UPCG o stvaranju povoljnog ambijenta za održiva preduzeća, koji počiva na rezultatima istraživanja sprovedenog među preduzećima, a sadrži sveobuhvatan pregled aktuelnog stanja u privredi i promjena nastalih u odnosu na period prije deset godina, kada je objavljen strateški dokument UPCG Pet ubica biznisa – navodi se u saopštenju.

Nakon toga, uslijediće tematski panel, u kojem će akteri iz javnog i privatnog sektora sagledati nalaze izvještaja UPCG i diskutovati o reformama koje vode izgradnji podsticajnog biznis okruženja, konkurentnosti, novim investicijama, rastu zaposlenosti, kao i ukupnom ekonomsko-socijalnom napretku crnogorskog društva i države.

U nastavku će uslijediti svečani dio konferencije – ceremonija dodjele godišnjih UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje (DOP) za mala, srednja i velika preduzeća.

Tom prilikom, UPCG će dodijeliti Glavnu nagradu, kao i nagrade za DOP u kategorijama briga za zaposlene, za životnu sredinu i za zajednicu.

Foto: UPCG

NIKŠIĆ PROGNOZA