Sjutra o potencijalima zdravstvenog turizma

Sjednica Koordinacionog odbora zdravstvenog turizma održaće se sjutra u prostorijama Privredne komore (PKCG).

“U fokusu rada sjednice je prezentacija Istraživanja o trenutnom stanju i potencijalima razvoja održivog i zdravstvenog turizma u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Navedeno istraživanje je, u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja, sprovela Inovaciona radna grupa za održivi i zdravstveni turizam, radno tijelo Savjeta za inovacije i pametnu specijalizaciju, koje je dio S3 Nacionalnog implementacionog okvira.

“Istraživanje je prvi put realizovano u Crnoj Gori, a sve u cilju dobijanja podataka koji se odnose na održivi i zdravstveni turizam, čime se dodatno podstiče oslobađanje punog potencijala koji Crna Gora ima u razvoju ove djelatnosti, njene komparativne prednosti koje su strateškim dokumentima prepoznate kao takve”, rekli su iz PKCG.

Istraživanje će predstaviti koordinatorka radne grupe za Održivi i zdravstveni turizam, Jelena Zvizdojević i članovi radne grupe Snežana Pantović sa Medicinskog fakulteta i Ilija Moric iz kompanije Moric.

Događaj će otvoriti predsjednica Koordinacionog odbora zdravstvenog turizma Marina Delić i generalna direktorica Direktorata za inovacije i tehnološki razvoj Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, Marijeta Barjaktarević Lanzardi.

Izvor: Mina-business

Foto: PKCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA