Sindikat Željezare: Vučinić nije fizički napadnut

Iz Sindikata EPCG Željezare Nikšić ističu da tokom sastanka sa rukovodstvom Maksim Vučinić nije bio fizički napadnut.

Vučunić je juče podnio ostavku na funkciju predsjednika Odbora direktora Željezare Nikšić, a danas je saopštio da nije imao podršku Sindikata Željezare te da je čak u toj fabrici verbalno i fizički napadnut.

Iz fabričkog sindikata demantuju te Vučinićeve navode.

“ Vučinić je imao našu punu podršku od prvog dana otkad je stupio na funkciju predsjednika Odbora direktora EPCG Željezara Nikšić, smatrajući da će sin našeg bivšeg predsjednika biti jedan od nas. Kako je vrijeme odmicalo ta nada je polako umirala, a danas je definitivno i ugašena. Gospodine Vučiniću na našu žalost mi ne možemo da damo ostavku na naša radna mjesta, jer je to jedino što imamo. Mi nemamo stranku koja je nastala iz Željezare da odemo u to ime u Skupštinu, zahvaljujući radnicima Željezare“, navedeno je u reagovanju Sindikata EPCG Željezara.

Vučinića pozivaju da pokaže da je za i uz radnike „… i da se vrati da zajedno podignemo Željezaru iz pepela, da to ne bude samo priča. Imače i punu podršku i zagarantovanu bezbjednost, jer želimo svi u Crnoj Gori da znaju da nije bilo nikakvog fizičkog, već isključivo verbalnog duela s obje strane. Nijesu političari obespravljeni u Crnoj Gori od strane radnika, već je to do sada bilo obrnuto. Da li je problem što sindikat nije politički? Mi se iskreno nadamo da nije“, naglasili su iz željezarinog Sindikata.

Biljana Brašnjo

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA