Sajam u Beogradu: Prikazan film „Sve boje Nikšića“ i promovisan „Lake fest“

Treći dan 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu protekao je izuzetno dinamično i obilježen je rekordnom posjetom štandu TO Nikšić.

Opština Nikšić i TO Nikšić bili su domaćini u Konferencijskoj sali Sajma brojnim gostima, među kojima su velika imena filmskog i pozorišnog stvaralaštva i zaljubljenici u nikšićke ljepote – Tanja Bošković, Ljiljana Stjepanović, Asim Sarvan, Đorđe Marković, Slaviša i Tijana Čurović, Milan Vasić, Jelena Stajkovac, i istaknuti naučni i kulturni djelatnici, poput prof. dr Miloša Kovića, direktora Doma omladine u Beogradu Andrije Bojanića i mnogih drugih.

Povod velikog interesovanja za naš grad bilo je prikazivanje filma „Sve boje Nikšića“ Dragiše Jestrotića, koji ovim filmskim uratkom zaokružuje serijal mini filmova o gradu pod Trebjesom, uz obećanje da ipak to nije kraj promocije našeg grada, turističkih potencijala, bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa, ljepote prirode i svega što ga čini osobenim na prostoru Balkana.

Nakon projekcije filma, na štandu Turističke organizacije Nikšić organizovana je promocija „Lake fest-a“, najvećeg muzičkog događaja u Crnoj Gori i jednog od najvećeg u regionu. Veliki broj posjetilaca imao je priliku da se uz nastup nikšićkih muzičkih izvođača uvjeri zašto je u avgustu Nikšić svojevrsni centar muzičkih zbivanja, na isti način kao što je bio zvijezda sajamske priče trećeg dana.

I ovaj put veliki broj ličnosti iz javnog života Beograda i Srbije, posebno iz muzičke industrije i svijeta filmske umjetnosti, bili su gosti na štandu TO Nikšić.

Foto: Opština Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA