REGAGEN: Izdato više licenci energetskim kompanijama

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je energetskim kompanijama više licenci za obavljanje energetskih djelatnosti.

Odbor REGAGEN-a je na sjednici održanoj krajem decembra kompaniji Senić Petrol izdao licence za obavljanje djelatnosti trgovine na malo naftnim derivatima i tečnim naftnim gasom.

Licence se izdaju na period do 30. novembra 2030. godine.

Takođe, regulator je podgoričkoj kompanija Vjenniko Petrol izdao licence za skladištenje i trgovinu na malo naftnih derivata i tečnog naftnog gasa.

Sve četiri licence se izdaju na period do 26. decembra 2033. godine.

Takođe, Odbor REGAGEN-a je, rješavajući u postupku pokrenutom po službenoj dužnosti, donio odluku o oduzimanju licence tivatskoj kompaniji Samcommerce plus, za transport naftnih derivata transportnim sredstvima, u dijelu koji se odnosi na ona registarskih oznaka TV 112 AA i TV AN 199.

Kako je objašnjeno, kompanija ne ispunjavaju uslov iz Zakona o energetici, budući da nije dostavila dokaz da ima ADR sertifikat o ispravnosti vozila za prevoz opasnih materija.

Odbor REGAGEN-a je kompaniji Ina Crna Gora dopunio licence za trgovinu na malo naftnim derivatima i tečnim naftnim gasom, na način što je proširio broj benzinskih stanica za obavljanje te djelatnosti.

Foto: Arhiva/REGAGEN

NIKŠIĆ PROGNOZA