Radović: Okanite se davanja u zakup „Mogrena“

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović poručio je menadžmentu Hotelske grupe “Budvanska rivijera” da se “okanu odeje o dugoročnom zakupu hotela Mogren”, već da iznađu novac i taj hotel simbol grada Budve ostane u rukama kompanije”.

“Hotelska Grupa Budvanska Rivijera (HGBR) je generator turističkog potencijala i pokretač cjekopnog turizma naše Opštine. Danas već druga ili treća generacija privređuje u ovoj kompaniji, naši sugrađani je sa pravom osječaju svojom i njene trasformacije doživljavaju prilično lično i negdje emotivno. Hotel Mogren, simbol našeg grada, mora ostati u upravljačkim rukama HGBR”, poručio je Radović i dodao:

“Siguran sam da upravljačka sruktura ima potencijala, stručnosti i volje da iznađe najoptimalniji i po kompaniju najpovoljiniji model poslovanja ovog, po mnogo čemu posebnog hotelskog objekta, finansijki se osnaži i uloži potebna sredstva, potom Hotel prezentuje turistima i svekolikoj javnosti u punom sjaju kako on to i zaslužuje. Siguran sam da će takav objekat višestuko opravdati svako ulaganje , moguće i prevazići očekivanja, a na radost svih građana našeg grada nastaviti da ispisuje stranice progresivne turističke istorije grada Budve. Moja poruka menadžmentu bi bila da se okane ideje dugoročnog zakupa, koji se kao model nije pokazao, pa skoro pa u nijednom slučaju do sada, kao dobar ni po državu ni po lokalnu zajednicu”, kazao je Radović.

On je naveo da “Mogren” zaslužuje dodatni napor upravljačke strukture da iznađe finansijsko rješenje i “pod okrljem HGBR sa ponosom ga kroz koju godinu predstavi gradu i turistima u novom ruhu”.

“Demokratska Crna Gora kroz cjelokupno političko postojanje od nastanka baštini i svojim djelovanjem afirmiše projekte koji su ustremljeni ka očuvanju, ozdravljenju i vraćanju državnih privrednih resursa kao što je Luka Budva, Luka Kotor, trajekt i mnogi drugi…..potreban je jasan stav, odlučnost i znanje uhvatiti se u koštac sa izazovima i ne ići linijom manjeg otpora, već naprijed u pobjede u interesu države i naroda”, dodao je Radović.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA