Popisna komisija Glavnog grada: Pripremljena isplata za još 778 popisivača

Iz Popisne komisije Glavnog grada CdM-u je saopšteno da je pripremljena isplata za drugu tranšu popisivača, odnosno dnevnice i troškovi, dok su troškovi instruktorima isplaćeni prije nekoliko dana.

Oni su to kazali CdM-u odgovarajući na pitanje zašto svim popisivačima koji su radili u Podgorici još nisu isplaćene naknade za obavljeni posao, te kad će to biti učinjeno.

Komisija Glavnog grada je, kako su objasnili, dostavila spisak popisivača i instuktora i javno ih objavila prije početka popisa, jer je  to bio uslov za njegov početak.

“Međutim, da bi došlo do isplate popisvača i instrukora, kao i drugih učesnika u popisu, neophodno je da MONSTAT dostavi obračun Popisnoj komisiji, što je MONSTAT i uradio 30. januara u večernjim časovima,  sa dopunom 31. januara”, naveli su za CdM iz Popisne komisije Glavnog grada.

Ovaj posao, ističu oni, zahtijeva izvjesno vrijeme, zbog broja osoba kojima treba izvršiti uplatu.

“To se radi nakon provjere ugovora i podataka (JMB, Žiro račun), pri čemu se podaci unose u propisane obrasce, dostavljaju na plaćanje Sekretarijatu za finansijsko polovanje, odnosno sekretaru koji je član Popisne komisije, ovlašćen da vrši plaćanja, po odobrenju MONSTAT-a”, naglašava Popisna komisija.

Popisivači svoje zarade mogu očekivati ubrzo.

“Shodno metodologiji izvršena je isplata popisivača i instruktora za prvi popisni krug, 550 popisivača i 97  instruktora. Osim toga, pripremljena je isplata za drugu tranšu odnosno dnevnice i troškove popisivača, dok su ovi troškovi instruktorima isplaćeni prije nekoliko dana. U drugom krugu bilo je 107 instruktora i 778 popisivača”, navodi Popisna komisija Glavnog grada.

Iznos uplaćenih sredstava biće dio konačnog izvještaja, nakon izvršenih isplata.

Foto: Dnevno

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA