Poziv za radionice „OsnaŽENE“!

Ukoliko želite da preuzmete vodeću ulogu u javnom životu, prijavite se za radionice koje sprovodi Mreža za evropske politike – MASTER u Podgorici, Plavu, Nikšiću, Mojkovcu i Beranama u sklopu projekta „OsnaŽENE za učešće u javnom životu“, stoji u pozivu za radionice „OsnaŽENE“.

Besplatne radionice će se održavati u pet crnogorskih opština, u Nikšiću, Podgorici, Plavu, Mojkovcu i Beranama, početkom aprila mjeseca.

Poziv je otvoren za sve ambiciozne mlade žene (od 18 do 35 godina) koje žele da saznaju više o smanjenju stepena diskriminacije po osnovu pola i roda, kroz bolju percepciju javnosti o važnosti rodne ravnopravnosti i učešću žena u procesu odlučivanja u javnom životu, uspostavljajući sistematski pristup iskorijenjavanju rodnih stereotipa i predrasuda.

„OsnaŽENE“ će predavači/ce iz oblasti rodne ravnopravnosti, kroz lične primjere upoznati sa temama kao što su: predrasude i stereotipi u drušvu, diskriminacija, mizogini govor, prava na radu, pravo nasljedstva, učešće žena u donošenju odluga, pravila raspodjela kućnih poslova, prepoznavanje nasilja, uloga žena u donošenju odluka… Osim unapređenja potrebnih znanja i vještina, glavni cilj radionica jeste da omogući učesnicama da se umreže i da dobiju znanje i vještine za prepoznavanje rodnih stereotipa i njihovo eliminisanje, osnažujući se međusobno da traže svoja prava i jednake mogućnosti. Vjerujemo da ćete na kraju ovih radionica imati bolji uvid u princip se umreže i da dobiju znanje i vještine za prepoznavanje rodnih stereotipa i njihovo eliminisanje, osnažujući se međusobno da traže svoja prava i jednake mogućnosti.rodne ravnopravnosti, i da ćemo se zajednički Osnažiti da preuzmemu vodeću ulogu u procesu donošenja odluka“, navodi se u pozivu.

Rok za prijavu je petak, 22. mart.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na mejl našim koordinatorkama ksenijaklikovac.master@gmail.com ili ksenijadjalovic.master@gmail.com Čekamo baš tvoju prijavu! Pridružite nam se – jer mi smo OsnaŽENE!“, ističu u pozivu.

Projekat „OsnaŽENE za učešće u javnom životu“ je podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, u okviru konkursa „Rodni barometar u Crnoj Gori“ za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa NVO, u oblasti rodne ravnopravnosti 2023. Sadržaj radionica je isključiva odgovornost Mreže za evropske politike- MASTER.

Više o projektu možete pogledati na sledećem linku: https://master-mne.me/novi-master-ov-projekat-osnazene…/

Foto: „OsnaŽENE“

NIKŠIĆ PROGNOZA