Mujović u Bijelom Polju o zagađenju vazduha

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović učestvovaće sjutra na panelu „Problem zagađenja vazduha na teritoriji opštine Bijelo Polje u sali Skupštine Opštine Bijelo Polje.

„Mujović se odazvao pozivu Savjeta za zaštitu životne sredine Skupštine Opštine Bijelo Polje kako bi se u direknoj komunikaciji utvrdio red poteza za ublažavanje problema kvaliteta vazduha i definisali optimalni predlozi za dugoročnija rješenja“, saopšteno je iz resora kojim upravlja.

Kako dodaju, Mujović je i ranije naveo da problemi i izazovi sa kojima se suočavaju građani moraju biti prioritet u radu Vlade i svih resora.

„Ovaj događaj odlična je prilika da se kroz razmjenu stavova i ideja sa lokalnom zajednicom, ocijeni koji su to najbolji modeli, koji će u dužem roku i održiv način poboljšati kvalitet vazduha na teritoriji ove opštine, ali i na sjeveru CG generalno“, saopšteno je iz ovog resora.

Problem zagađenja vazduha i urgentnost rješavanja ovog problema prepoznat je kao jedan od prioritetnih i ova posjeta Bijelom Polju korak je više u namjeri ministra Mujovića da u skladu sa nadležnostima resora na čijem je čelu, maksimalno doprinese koncipiranju i donošenju konkretnih i realnih planova.

„Cilj je zajednički, poboljšati kvalitet života naših građana u svakom segmentu, a zaštita zdravlja i zaštita životne sredine moraju biti na prvom mjestu“, zaključeno je u saopštenju.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA