Monteput: Tag uređaji za elektronsku naplatu putarine deset eura do 30. septembra

Monteput kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine, koji će koštati deset eura tokom akcije do 30. septembra, saopšteno je iz te kompanije. Dodaje se i da je promijenjen iznos minimalne uplate na korisnički račun, koji sada za pravna i fizička lica iznosi 20 eura.

„Naš cilj je da povećamo broj korisnika elektronske naplate putarine, a time i kvalitet usluge koju pružamo. ENP korisnici putarinu plaćaju na jedostavniji i brži način, bez zaustavljanja. Uz to ovakav model plaćanja putarine je i povoljniji jer ENP korisnici ostvaruju popust, pa svaki prolazak plaćaju 10% manje“, rekao je izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić.

Kako se navodi u saopštenju Monteputa, korisnici koji žele da koriste ENP mogu da popune zahtjev za registraciju lično na prodajnim mjestima, pošalju potrebne podatke na e-mail enp@monteput.me ili popune onlajn formu na sajtu Monteputa.

Za fizička lica potrebni su sljedeći podaci: ime i prezime korisnika, JMB ili br.lične karte/pasoša, kontakt podaci (adresa stanovanja, broj telefona i e-mail adresa), kategorija vozila za koje se tag uređaj kupuje. Za pravna lica potrebno je navesti: naziv privrednog društva, adresu, PIB i PDV privrednog društva, kao i kategoriju vozila za koje se tag kupuje.

Ukoliko podnosilac zahtjeva nije siguran kojoj kategoriji pripada vozilo potrebna je slika saobraćajne dozvole, a u nekim slučajevima i fotografije vozila sa prednje i bočne strane.

Iz Monteputa su saopštili da je tag moguće kupiti i dopuniti na sljedećim lokacijama: Uprava Monteputa (Ulica Avda Međedovića br. 130, Podgorica, radnim danima od 7:30 h -17); Komandni centar tunela Sozina (radnim danima od 8 h do 16 h, a nakon toga u Naplatnom centru Sozina od 16 h do 8h kao i vikendom 24 h). U naplatnom centru Mateševo tag je moguće kupiti i dopuniti 24 h.

elektronska naplata putarine
foto: Monteput

Navodi se i da sa tag uređajem korisnici Monteputa mogu koristiti usluge ENP i u Srbiji.

„Potrebno je da posjete sajt Toll For All i da se registruju OVDJE i mogu nesmetano da prolaze kroz sve naplatne stanice u Srbiji bez zaustavljanja i putarinu plaćaju elektronski. Važno je da korisnici znaju da je plaćanje putarine u Srbiji vezano je za platnu karticu (koju su unijeli prilikom registracije), a ne za korisnički račun koji ENP korisnici imaju u Monteputu.

Na ovaj način ENP korisnici ostvaruju i povoljnosti koje pruža JP Putevi Srbije, odnosno imaju 6% popusta na putarinu“, zaključuje se u saopštenju Monteputa.

Foto: Monteput

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA